Якщо ні, сьогодні саме час приготувати та
спробувати популярну мексиканську закуску.
Начос - закуска, що являє собою чипси з тортильї (тонкий коржик з кукурудзяного
або пшеничного борошна) з різними топпінгами. З начос подають соуси, заправки,
салати, їх також додають в різні страви.
Вперше вони були створені близько 1943 року, і складалися зі смажених
маїсових чипсів і плавленого сиру.
Начос також може бути окремою стравою,
яку подають на пластиковому підносі, з двома відділеннями для чипсів і соусу
або на тарілці, де чипси вже политі соусом.
Начос з'явилися вперше в місті П'єдрас-Неграс, штат Коауїла, Мексика,
на кордоні з техаським містом Ігл-Пас у ресторані «Вікторі Клаб», господарем
якого був Родольфо де лос Сантос.
Одного разу в 1943 році десять жінок американських солдатів, розквартированих у
Форті Дункан неподалік від Ігл-Пас, були в П'єдрас-Неграс за покупками. Після
чого вони зайшли в той ресторан, перед його закриттям.
Метрдотель Ігнасіо «Начо» Анайя
запропонував їм страву, яку він щойно приготував з того, що знайшов на кухні:
тортильї і сиру. Анайя нарізав тортильї у формі трикутників, додав
лонгхорнського чедера, швидко нагрів все це і приправив перцем халапеньйо. Він
сервірував страву і назвав її Nachos especiales (Начо - скорочена форма імені
Ігнасіо).
РЕЦЕПТ
кукурудзяне борошно - 200 грамів
пшеничне борошно - 200 грамів
вершкове масло - 50 грамів
сіль - 3 ч.л.
перець чилі - 1ч.л.
вода - 220 мл.
Пшеничне
і кукурудзяне борошно просіяти в миску, додати спеції, вершкове масло та
поступово з'єднати з водою. Замісити гладке тісто для начос. Обернути харчовою
плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Тісто
дуже тонко розкачати, розрізати на квадрати, а потім на рівні трикутники.
Шматочки перекласти на деко з папером для випічки, випікати близько 10 хвилин,
в розігрітій до 200 градусів, духовці. Подавати кукурудзяні начос з улюбленим
соусом.
Коментарі
Дописати коментар