Якщо ні, сьогодні саме час приготувати та спробувати популярну мексиканську закуску.


Начос - закуска, що являє собою чипси з тортильї (тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна) з різними топпінгами. З начос подають соуси, заправки, салати, їх також додають в різні страви.

Вперше вони були створені близько 1943 року, і складалися зі смажених маїсових чипсів і плавленого сиру.

Начос також може бути окремою стравою, яку подають на пластиковому підносі, з двома відділеннями для чипсів і соусу або на тарілці, де чипси вже политі соусом.


Начос з'явилися вперше в місті П'єдрас-Неграс, штат Коауїла, Мексика, на кордоні з техаським містом Ігл-Пас у ресторані «Вікторі Клаб», господарем якого був Родольфо де лос Сантос.

Одного разу в 1943 році десять жінок американських солдатів, розквартированих у Форті Дункан неподалік від Ігл-Пас, були в П'єдрас-Неграс за покупками. Після чого вони зайшли в той ресторан, перед його закриттям.

Метрдотель Ігнасіо «Начо» Анайя запропонував їм страву, яку він щойно приготував з того, що знайшов на кухні: тортильї і сиру. Анайя нарізав тортильї у формі трикутників, додав лонгхорнського чедера, швидко нагрів все це і приправив перцем халапеньйо. Він сервірував страву і назвав її Nachos especiales (Начо - скорочена форма імені Ігнасіо).


РЕЦЕПТ 
кукурудзяне борошно - 200 грамів
пшеничне борошно - 200 грамів
вершкове масло - 50 грамів
сіль - 3 ч.л.
перець чилі - 1ч.л.

вода - 220 мл.


Пшеничне і кукурудзяне борошно просіяти в миску, додати спеції, вершкове масло та поступово з'єднати з водою. Замісити гладке тісто для начос. Обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Тісто дуже тонко розкачати, розрізати на квадрати, а потім на рівні трикутники. Шматочки перекласти на деко з папером для випічки, випікати близько 10 хвилин, в розігрітій до 200 градусів, духовці. Подавати кукурудзяні начос з улюбленим соусом.

 

Джерело:
https://cutt.ly/OgzXcjB
https://cutt.ly/ygzC3qo

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ