Квіти первоцвіти – веснянії діти



Первоцвіти – посмішка весни, що милує нас своєю ніжністю, яскравістю барв, тендітністю своїх пелюсток. Вони – безцінний дар природи, прикраса лісів і нашого життя. Підсніжники розкрили свої пелюстки, ще коли сніг не розтанув. Їх поява засвідчила прихід весни.

Та кажуть, що краса беззахисна. Заради скороминучої втіхи люди знищують цілі галявини тепер, вже рідкісних рослин. Та чи потрібна природі така «любов», і чи єдиний це спосіб наблизитись до природи?

Тому  у бібліотеці-філіалі №14 для дітей було проведено свято «Квіти первоцвіти – веснянії діти». У заході прийняли участь учні 5-Є класу ЖЕЛ № 24. 




На свято завітали юні натуралісти, які люблять та захищають природу. Дівчата розповідали учням різні легенди про квіти, про лікарські властивості рослин, а також про квіти які занесені до Червоної Книги України.














Також бібліотекар продемонструвала дітям відео про те, як квіти повільно розквітають розкриваючи свої ніжні пелюстки. Отже, на власні очі присутні мали змогу спостерігати пробудження природи після довгої та сніжної зими. 













Діти охоче читали вірші, розгадували загадки про первоцвіти вказуючи потрібну квітку на представлених картинках та відповідали на відео – загадки. Малювали та складали пазли.




На заході прозвучала музика П. І. Чайковського присвячена тендітній рослині під назвою «Пролісок ».



















Якщо не припинити збирання цих рослин, то наша земля більше не побачить краси: примули, крокусів, підсніжника, фіалки та багато інших. Люди не усвідомлюють всієї загрози цих дій і продають їх.

Через декілька днів опуститься голівка первоцвіта, але сам він вже не оживе. Отже, чи не час нам спинитись на хвильку перед тим, як зірвати цих дітей природи і позбавити їх життя. Тож бережімо первоцвіти для себе, своїх дітей та прийдешніх поколінь. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ