МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДЕМОКРАТІЇ


Демократія - це не влада більшості, а захист меншості.
Альбер Камю


50 видатних творів ПОЛІТИКА
Том Батлер-Боудон
Ця книга дає уявлення про твори провідних лідерів від Авраама Лінкольна й Вінстона Черчилля до Маргарет Тетчер, а також про твори, які змінили уми людей і світ. Вона охоплює часовий проміжок у 2500 років, правих і лівих, мислителів і діячів, економістів (Мансур Олсон) і активістів (Саул Алінський), воєнних стратегів (Клаузевіц), лідерів зі стратегічним мисленням (Сунь Ятсен), філософів свободи (лорд Актон, Ісая Берлін, Роберт Нозік), пропагандистів ідей лівих (Жан-Жак Руссо, Ема Голдман, Мері Волстонкрафт) і консервативних (Едмунд Берк). Також у ній розглядається лібералізм - політична філософія, що наголошує на особистій свободі як найвищій цінності разом з відкритими суспільствами й ринковою економікою.

УРОКИ ВЛАДИ. Мемуари
 Франсуа Олланд
За принципову позицію, яку Франсуа Олланд виявив, підтримуючи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, був нагороджений вищою державною нагородою України для іноземців - орденом Свободи.
В даній книзі, Франсуа Жерар Жорж Ніколя Олланд оцінює свою діяльність на посаді президента Франції, ділиться думками з політичних питань. Він не збирається більше балотуватися у президенти й відійшов від влади і отримав повну свободу відверто розповідати все, що вважає за потрібне, не тільки про політику, а й про своє особисте життя.
Франсуа Олланд перший з "нормандської четвірки", розкриває подробиці перемовин у Мінську, що призвели до підписання Мінських домовленостей.
 


48 ЗАКОНІВ ВЛАДИ
Роберт Грін - культовий американський письменник, автор популярно-публіцистичної літератури про механізми функціонування влади у суспільстві та політиці, а також про особливості стратегічного мислення та закони обману.

Як навчитися долати перешкоди й перетворювати їх на успіх? Де черпати енергію та натхнення для сильник вчинків? Як подолати страх і змусити долю грати за вашими правилами? Тут ви знайдете закони влади і поради щодо їх застосування, яскраві приклади успіхів найгучніших провалів керівників в історії влади, як перетворити перешкоди на можливості, лінія поведінки для керівників та підлеглих, правила владної гри.

Ці книги чекають на вас в Центральній міській бібліотеці ім. Василя Земляка, за адресою вул. Добровольчих батальйонів, 3.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ