ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ СМАЙЛА 2020

Одна з перших спроб використання типографічних конструкцій для вираження емоцій була зроблена ще у 1881 році редакцією американського гумористичного журналу «Puck».


У 1953 році смайлики з'являються на шпальтах газети «Нью-Йорк Гералд Трибюн», де їх використали у рекламі художнього фільму «Lili».

Масштабна експансія смайликів у друкованому тексті почалася з виникненням Інтернету. Смайлики увійшли до графічно-стилістичного атрибуту нетикету.


:-) Перший емотікон — двокрапка, яка супроводжується дефісом і круглою дужкою, був відісланий 19 вересня 1982 року професором психології Університету Карнегі-Меллон Скоттом Фалманом у повідомленні на онлайн-форумі під час обговорення теми про обмеження онлайн-гумору.

Перші смайли у наближеному до сучасного вигляді створив японець Снігетака Куріта. Він черпав натхнення із символів, які використовують у прогнозах погоди, китайських ієрогліфів та вуличних знаків. Вигадав близько 180 смайликів на основі людських емоцій, почуттів та предметів, які оточували його щодня.


Популярними на Заході смайлики стали 2011 року, коли компанія Apple включила їх у розкладку iPhone. Згодом вони поширилися на Android та інші операційні системи.

У 2017 році Apple представила нові анімовані смайли, які повторюють міміку власника, за допомогою сканера обличчя. Телефон записує жести та звуки власника, а потім накладає на популярні смайли.



Джерело: https://cutt.ly/KfHSx4g

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ