ПРОЄКТ "РОЗРОБКА КУРСУ НА ЗМІЦНЕННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ"

Громадська організація «Дивосвіт» та комунальний заклад «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради долучилися до проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Даний проєкт спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження децентралізаційної реформи в Україні, зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави. Проєкт виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Бібліотеки сьогодні є центром, інформаційних, освітніх, дозвіллєвих  та культурних послуг для громадян. Лариса Харчук, директорка КЗ «Централізована бібліотечна система» міської ради, розповіла, що проєкт, спрямований на посилення спроможності громад, надання можливостей для їхнього формування та подальшого стабільного розвитку, зокрема на інформування та залучення громадськості до процесу реформ децентралізації. У Житомирі в рамках проєкту заплановано проведення консультативних пунктів, онлайн-конференцію з питань здобутків та проблем децентралізації.

Спільно з громадською організацією “Дивосвіт” в рамках даного проєкту протягом серпня було проведено ряд заходів щодо популяризації переваг децентралізації:

1. Вуличний консультаційний пункт “Здобутки с. Вереси з реформою децентралізації” у форматі  онлайн-презентації на платформі “Фейсбук”, метою якої було показати кількісні та якісні показники змін, розвиток села Вереси Житомирської ОТГ із реформою децентралізації (з 2018 року), її переваги та можливості сприяння зміцненню місцевого самоврядування. Онлайн формат надав можливість переглянути презентацію широкому колу людей різного віку, сфер діяльності та міст України.

2. Вуличний консультаційний пункт “Здобутки с. Вереси з реформою децентралізації” включав в себе фотовиставку, на світлинах якої були відображені зміни та результати реформи, які відбулися після приєднання села Вереси до громади міста Житомира.


3. “Інформаційний кейс” у форматі вуличного консультаційного пункту  був розміщений на майданчику в центрі села Вереси, де працювало декілька локацій. Кожен житель села міг залишити в скриньку-запитань свої проблемні питання, отримати інформацію стосовно питань децентралізації, поспілкуватись з консультантом АМУ. Було зібрано понад 40 запитань до заступника міського голови. 




4. У приміщенні бібліотеки села Вереси відбулася онлайн-конференція "Діалог з питань децентралізації" (жива бібліотека) із заступником міського голови Марією Місюровою та громадою с. Вереси Житомирської ОТГ. Під час діалогу було обговорено різні проблемні питання, які попередньо було згруповано за темами та  поділено на блоки  (водопостачання, вивіз сміття, медицина, проїзд, встановлення банкоматів, фінансування школи та садочку).


Результатом даного проєкту є підвищення інформаційної обізнаності громадян з питань децентралізації, їх активної позиції та участі у житті громади, вирішенні проблемних питань та сприяти розвитку місцевого самоврядування. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ