СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ У МІСТІ ЖИТОМИРІ?

Україна входить до 30 найстаріших країн світу !
Згідно з національним демографічним прогнозом, на період до 2025 року частка осіб віком від 60 років становитиме 25%, а в 2030 році - понад 26%.
Нині люди після 60 років становлять 23% населення країни. 
У місті Житомирі проживають більше 80 тис.  пенсіонерів.
У січні 2018 року Кабінет міністрів України своїм розпорядженням схвалив Стратегію державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року.
Впровадження Стратегії на місцевому рівні залежить від розуміння органами місцевого самоврядування проблем та потреб цієї вікової категорії.
Саме з метою дослідження наявного стану та проблем людей поважного віку було проведено анкетування у 5 містах України:
-      Вінниця
-      Житомир
-      Миколаїв
-      Полтава
-      Слов'янськ 
В цих містах впроваджується проект "Громадська активність без вікових обмежень", який реалізується громадською організацією Центр Поділля-Соціум за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Результати даного дослідження лягли в основу аналітичного звіту "Люди поважного віку в Україні: потреби, цінності та взаємодія з органами влади",який був представлений 15 - 17 квітня під час тренінгу"Адвокація. Соціальна підзвітність" у місті Вінниця.
Дослідницька частина звіту виконана спеціалістами ГО Інституту соціальних досліджень і політичного аналізу за координації голови Інституту Володимира Кіпеня.
На основі даного дослідження:проаналізовано способи взаємодії людей поважного віку з органами місцевої влади, розглянуто стан, орієнтації та соціальний активізм людей віком 55+, характеризуються самопочуття, потреби, цінності даної вікової категорії.
Пропонуються рекомендації по вдосконаленню політики щодо людей поважного віку!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ