«Квітка толерантності» розквітає лише у світі добра


Цьогоріч, 16 листопада, світ відзначив Міжнародний день толерантності, проголошений у 1995  році  на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. За традицією в цей день у різних країнах світу проводилися акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості тощо.    


У бібліотеках м.Житомира з нагоди відзначення Міжнародного дня толерантності відбулись інформаційно-просвітницькі акції.
12 листопада вечір-спілкування «Толерантність врятує світ» організували і провели бібліотекарі юнацького абонементу Центральної Житомирської міської бібліотеки ім. Василя Земляка – Єфімова Людмила Іванівна, Гайдучик Тамара Володимирівна, у якому взяли участь учні 7-Б класу загальноосвітньої школи №8 м.Житомира. Під час акції школярі дискутували про те, що означає поняття «толерантність», про розуміння толерантності в різних культурах, що залежить від історичного досвіду народів.


Було акцентовано увагу на прикладах толерантної поведінки в різних ситуаціях, що виникають вдома, на вулиці тощо. А також учасники заходу цитували вислови видатних людей про толерантність, декламували поезії, провели гру «Усі різні, але схожі». З великою зацікавленістю діти створили своїми руками «Квітку толерантності». 


Також продемонстрували презентацію та відеоролик «Толерантність врятує світ».  

              

13 листопада за ініціативи головного бібліотекаря КЗ «Централізована бібліотечна система» бібліотеки-філії №6 Михайловської Ірини Андріанівни для учнів 7-Б класу загальноосвітньої школи №19 м.Житомира проведено виховну годину «Толерантність – потреба сьогодення».


Усіх присутніх ознайомлено з легендою «Все у твоїх руках», було запропоновано цікаві вправи на тему толерантності. Йшлось також про міжнародний досвід країн ЄС у царині толерантності.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ