Великодня радість землю обіймає

взято тут
Великдень, Пасха, Воскресіння Христове – найбільше християнське свято. Саме в цьому святі полягає основний зміст православної віри – адже сам Господь явився людиною, помер за все людство та воскреснувши позбавив світ від влади смерті та гріха. Дату святкування Великодня врегулював Перший Вселенський Собор у Нікеї 325 року. Дата Великодня має випадати на першу неділю після першого весняного повного місяця, яка наступає після весняного рівнодення. До Великодня віруючі готуються впродовж семи тижнів Великого Посту – одного з найсуворіших постів – саме стільки часу провів Ісус Христос у пустелі. У ніч Восресіння Христа проводиться святкове богослужіння, святяться паски, яйця та інші страви. Таким чином церква благословляє віруючих після тривалого посту знову вживати «скоромне», тобто їсти непісні страви. Багатий великодній стіл – символ небесної радості і символ вечері Господньої. Святкування Великодня триває сім днів. У цей період прийнято ходити один до одного в гості, дарувати писанки, крашанки та паски, влаштовувати сімейні застілля. На Великодні свята, як і на Різдвяні, повинна зібратися вся родина.

 Великдень в бібліотеці-філіалі №8 святкували дружною бібліотечною родиною. На етнографічний вечір «Великодня радість землю обіймає» користувачі бібліотеки прийшли сім’ями. 









Всі мали можливість помилуватися виставкою малюнків учасників обласного конкурсу «Кожному мила своя сторона» та виставкою писанок вихованців «Школи живопису» і читачки Нужди Юлії. 







Бібліотекарі привітали всіх присутніх із святом, розповіли про історію та підготовку до Великодня, провели огляд літератури біля книжкової виставки. 













Наймолодші учасники свята підготували поетичну великодню листівку побажань, декламували вірші та розповідали легенди. 




На етнографічний вечір завітала Дівчинка-писанка, яка загадувала загадки. 



Талановитий читач – Ваня Барсуков порадував усіх грою на кларнеті.












 На заході була присутня етнограф – Гарбузова Любов Григорівна, яка розповіла про українські традиції.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ