19 березня видатна українська поетеса Ліна Василівна Костенко відзначає своє 85-річчя

Чужа душа -то,кажуть,темний ліс.
А я кажу: не кожна, ой не кожна!
Чужа душа - то тихе море сліз.
Плювати в неї - гріх тяжкий, не можна.
Ліна Костенко

    Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні.Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти. Твори Ліни Костенко перекладені англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами.
        Ліна Костенко – з родини вчителів. З ранніх років їй прищеплювали високі моральні, етичні та естетичні смаки, подавали літературні, фольклорні та історичні взірці для наслідування.
           Письменниця завжди переймалася долею України, вона була дисиденткою за радянських часів, через що на тривалий час була виключена з літературного процесу. І не дивно, адже її творчості того періоду притаманні запальність, критика влади та тодішнього режиму.
        Ліна Костенко завжди актуальна, і з часом значення її творчості тільки зростає. Вона є автором багатьох романів, поем, збірок поезій.
     Розширити знання користувачів бібліотеки про життя та творчість Ліни Василівни   Костенко вирішили працівники бібліотеки-філіалу№16, де був проведений поетичний вечір «Духовний олімп України». В цьому бібліотекарям допомогли активні користувачі бібліотеки. Під час свята учасники читали вірші Ліни Костенко. На початку свята була представлена презентація «Ліна Костенко».

       




Гості та учасники свята відпочили під час музичних пауз, виконання патріотичних пісень, виконання композицій на скрипці та відповідали на запитання вікторини. 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ