Лунай величне наше слово

взято тут
       Вже шістнадцятий рік поспіль, 9 листопада, в день вшанування пам′яті преподобного Нестора літописця український народ відзначає День української писемності та мови.  Нетлінним скарбом століть, що передається з покоління в покоління, є національна мова та література. Неоціненна її роль у становленні та збереженні нації.
      До відзначення цієї дати бібліотека-філіал № 2 провела історико-літературну композицію "Лунай величне наше слово". Цей захід відвідали учні школи № 1.

           Свято розпочали піснею "Я люблю Україну" групи "ТіК".  
       Ведучі заходу розповіли про те, як наш народ століттями творив свою культуру і мовні багатства, про зародження літописної творчості, про творців слов′янської писемності Кирила та Мефодія, їх послідовника Нестора Літописця, про написання прадавніх літописів "Повісті минулих літ" та "Велесова книга".



        Учням було продемонстровано відеоролик про Нестора Літописця. Життя ченця вразило глядачів і викликало багато запитань.


        Виступ бібліотекарів поєднувався з виступами учнів, які читали поетичні твори відомих українських поетів.
       З інформацією про розвиток української літературної мови виступила вчитель школи №1 Войналович Н.Д. Розповіла про відомих українських письменників, синів і дочок українського народу, які збагатили та через випробування пронесли рідне слово в духовну скарбницю України.

       Учениця 8 класу Максименко Вікторія прочитала вірш В.Крищенка "Слово про рідну мову".


       Учні включились у проведення свята - пригадували прислів′я, приказки, українські жарти, афоризми, фразеологізми, охоче прийняли участь у мовознавчій грі. Відповідаючи на запитання вікторини "Хто загадку відгадає, логіку той гарну має" учасники показали свої глибокі знання з української мови. Найактивніших було відзначено призами.


      Завершив свято бібліографічний огляд літератури біля книжкової виставки "Солов′їна, барвінкова - українська рідна мова".
      Сподіваємось, що такі заходи допоможуть учням осягнути красу і велич рідної мови, оцінити її роль і значення в житті українського народу, зрозуміти, який неоціненний скарб людина отримала і тому повинна берегти мову, любити її, вивчати її, розвивати її.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ