Від родини йде життя людини (до 20-річчя Міжнародного року сім’ї )



взято тут
           Організація об’єднаних націй проголосила 2014 рік “Міжнародним роком сім’ї”. На протязі багатоьх віків розвиток країни визначали за становищем сім’ї в суспільстві та за ставленням до неї держави. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку та прогресу країни. Заквітчаний травень дарує Україні  два прекрасні свята: День матері  (11 травня)  та  Міжнародний день сім’ї (15 травня). Доречі з 2012 року 8 липня в Україні відзначається День родини, а у третю неділю вересня 21 числа - День батька. 
               14 травня в Центральній міській бібліотеці було проведено День інформації “Від родини йде життя людини” (до 20-ювілейного Міжнародного року сім’ї). 
          Про роль сім’ї в житті людини, сімейні цінності, родинну педагогіку познайомила слухачів завідуюча ІБВ Павлюк Тая Олександрівна. 

            На День інформації була запрошена Коваль Людмила Петрівна, авторка дитячих книжок, мати багатодітної родини з виступом “Творча, працьовита, багатодітна поліська родина”. Присутні мали змогу насолодитися поетичним словом, сімейними творчими роботами, дізналися про секрети виховання та отримали книжкові подарунки. 
    
        
  














           З оглядом книжкової виставки “Родина, мій дім, оберіг” виступила бібліотекар читального залу Центральної міської бібліотеки ім. В.Земляка Твардовська Ілона Вікторівна. 

         Літературним оглядом “Думки відомих українських письменників про сім’ю, родину, матір” ознайомила бібліотекар абонементу Центральної міської бібліотеки ім. В.Земляка Зіміна Жанна Яківна. 

        Діти потребують постійної турботи та захисту оточуючих від шкідливих для її розвитку зовнішніх впливів. Бібліотекар має інструмент впливу на дитину-читача. Це – книга. В таких випадках використовуються спеціальні казки, оповідання, психотерапевтичні. Підбірку таких видань, “Казки, які лікують” серії “Книготерапія”, видавництва “Грані-Т”, презентувала працівник юнацького відділу Гайдучик Тамара Володимирівна. 

            З експрес-інформацією “Всю мудрість світу передали нам” (Афоризми про сім’ю, родину) виступила бібліотекар бібліотеки-філіалу №4 Канарська Анна Петрівна. 

           До Дня інформації було складено інформаційно-бібліографічним відділом бібліографічний список літератури “Духовний храм людини: сім’я, родина, рід” та анкету “Чи гарні ви батьки?”. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ