Бібліотека Гейзеля, США


Cамые красивые библиотеки: Билиотека Гейзеля. США, Сан-Диего
взято тут
Рік заснування: 1970.
Бібліотека Гейзеля - головна бібліотека Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. Одразу після відкриття, вона стала символом університету. На емблемі навчального закладу навіть є зображення бібліотеки. Будівля названа на честь Одрі та Теодора Сьюз Гейзеля - відомих письменників. Саме вони внесли чималий вклад у розвиток бібліотечного фонду.
Бібліотека Гейзеля має досить неординарну зовнішню форму: чи то вона схожа на крону дерева, чи то нагадує гігантський ліхтар.
Бібліотека приховує чимало легенд, одна з них стверджує, що під час спорудження будівлі архітектори не розрахували вагу книг, що наповнюватимуть бібліотечні фонди.
Тому, щоб уникнути обвалу, третій поверх бібліотеки залишається порожнім. Однак насправді, за початковим задумом, тут мав бути евакуаційний вихід та вільний хол.
Чим цікава. Справжньою родзинкою сучасного мистецтва вважаються вхідні двері бібліотеки, дизайнером яких став художник Джон Балдессарі.
Зверху на дверях написано: "Читай/Пиши/Думай/Мрій". Скло у дверях - різних кольорів. З обох боків біля вхідних дверей на склі розташовані фотографії студентів у повен зріст на стосах книг, що нагадує давньогрецькі колони на п'єдесталах.

Коментарі

  1. "Читай/Пиши/Думай/Мрій" Отличный слоган, Вы не находите? И не только для библиотеки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, в американських бібліотеках багато таких закликів. Один із них :"Читай, пізнавай, роби відкриття!" Просто і зрозуміло!

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ