Бібліотека Александріна, Єгипет


Рік заснування: 2002
Бібліотека Александріна - це своєрідна данина утраченій в античності Александрійській бібліотеці. Розташована вона на березі Середземного моря, є головним культурним центром та головною бібліотекою міста Александрія.
Ідея відновити бібліотеку на місці античної Александрійської виникала у групи професорів Александрійського університету ще на початку 1970-х років. Будівництво почалося тільки через десять років.
Бібліотека Александріна нараховує 500 тисяч книг у відкритих фондах і ще 7,5 млн. у сховищах.
Грандіозний читальний зал має площу 70 000 м². Він розташований під 32-метровим скляним дахом, що перекинутий до моря - така форма нагадує сонячний годинник.
Навіть неясно, чим читачі будуть захоплені більше: унікальним зібранням фондів чи неймовірним краєвидом, що відкриється перед ними.
Чим цікава. Для наповнення бібліотечних фондів були здійснені пожертвування зі всього світу. Іспанія передала документи, що належать до періоду правління маврів, французи передали документи, що засвідчують будівництво Суецького каналу.

Коментарі

  1. Мне интересно, когда Украина начнет строить библиотеки, хоть м-а-а-алюсенькие? Пока в нашей стране их научились только "оптимизировать"

    ВідповістиВидалити
  2. Оптимізація - це крок в майбутнє. Малесенький, але все ж таки крок!))

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

План масових заходів на квітень 2017 року