НЕЗВИЧНА ПРОФЕСІЯ КУХАРЯ


 Цікаві факти про професію кухаря

20 жовтня відзначається День кухаря, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств у 2004 році.

·        Білий кухарський ковпак з’явився лише у 18 столітті за наказом англійського короля Георга II. Просто монарху набридло виловлювати зі страв волосся свого улюбленого кухаря.

·        У Стародавньому Римі відбувалися повстання кухарів, представники цієї професії брали під контроль цілі міста.

·        В японських ресторанах жінки не допускаються до приготування суші і десертів. Через те, що температура їх рук на 2*С вища, ніж у чоловіків.

·        Кулінарія - так звали десяту музу - покровительку кухарської справи в Стародавньому Римі.

·        Помічник повара, повар, старший в зміні, су-шеф, шеф-кухар, ресторатор (власник власного ресторанного бізнесу) - це стандартний кар’єрний шлях кухаря, який в середньому займає 7-10 років.

·        Основу робочого дня кухаря становить: миття, чистка, нарізки, маринування, відварювання та підготовка продуктів в різний спосіб. Адже 98% будь-якої страви — це заготовки, приготування яких займає години.

Джерело: https://cutt.ly/2glxj7H


"Незвичайні професії". Алла Гутніченко



Ця неймовірна книга чекає саме на тебе! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

З нагоди 85- річниці від дня народження Всеволода Нестайка

Хтось є в мені, і я питаю: — Хто ти?