STORIES В КРАЄЗНАВСТВО


24 червня
виповнюється 70 років від дня народження Ігоря Живагіна - справжнього майстра слова, представника російськомовної поезії Житомирщини.

Ігор Федорович Живагін народився 24 червня 1950 року в м. Верхотур’є Свердловської області (нині Єкатеринбурзька область) в сім’ї службовців. Дитячі і шкільні роки минули на Північному Кавказі в місті Орджонікідзе (Владикавказ), а з 1972 року постійно проживав у Житомирі.

У поезії Ігоря Живагіна втілена висока гамма почуттів, переживань і страждань людської душі, світло любові і печалі, краси і надії. Жіночий образ, що народжується із сплетіння особистого досвіду з внутрішніми переживаннями, досягає відповідного впливу на читача, наповнює душі людей тими високими почуттями, які і допомагають піднятися над сірим буденням, згадати про свої найкращі якості, звернути увагу на те добре і прекрасне, що є в кожній людині.

За життя Ігоря Живагіна вийшли збірки його віршів. Деякі з них є у фондах Централізованої бібліотечної системи м. Житомира:
-  «Осенний поцелуй». – Житомир: Олеся, 1993. (Філіал №10)
-  «Во имя любви». – Житомир: Льонок, 1993. (ЦМБ, Філіал №4)
-  «Глазами блаженной души». – Житомир: Льонок, 1995.
-  «Под вечным куполом небес». – Житомир: Льонок, 1996.
(Філіал№14).
-  «Агония Любви». – Житомир: Льонок, 1997.
Остання збірка «Прикосновение» побачила світу 2010 року, через 12 років після смерті поета. (ЦМБ, Філіали №8,16).

Твори Ігоря Живагіна й досі не втратили своєї актуальності. Причина цього – у щирості автора та незмінності й вічності зображених почуттів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ