О, мово моя, душа голосна України

Ти, рідна мово,- скарб від Бога, 
Жива в народу на устах; 
В майбутнє сонячна дорога 
І наша гордість у світах.
                               Д. Білоус



 Мова – це одне з багатьох чудес світу. Мова - найдорожчій скарб народу. Як найціннішу спадщину, як заповіт поколінь передає кожна мати своїй дитині любов до народу і рідної мови. Українська мова - одна з найдавніших у світі. Вона має величезний лексичний фонд, багату символіку, справжньою її окрасою є надзвичайна милозвучність. 
До Дня рідної мови в бібліотеці-філіалі №16, 17 лютого був проведений літературно-музичний вечір: «О, мово моя, душа голосна України». 


До бібліотеки завітали учні ЗОШ№6 2-Б кл.



Юні шанувальники українського слова прийняли участь у літературних читаннях віршів про мову. Гості свята мали нагоду відпочити під час музичних пауз(виконання патріотичних пісень, грі на скрипці), дізнались історію рідної мови,ознайомились з новими книгами, брали активну участь в мовознавчій інтелект-вікторині. 





















 За гарне знання рідної мови користувачі бібліотеки були нагороджені медалями, а щоб у юних серцях не згасала любов до своєї Батьківщини, до своєї рідної мови, до українського милозвучного слова – всім були вручені патріотичні сердечка. 



 Завершилось свято флешмобом: «Я люблю українську мову». 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ