Вогонь життєдайний та небезпечний


взято тут
До Дня працівників пожежної охорони у бібліотеці – філіалі №14 бібліотекар провела дітям підліткового клубу «Орлятко» урок-застереження «Вогонь життєдайний та небезпечний». Професію пожежних можна назвати по- справжньому героїчною, адже пожежники щодня рятують життя людей і не тільки з вогню. 
Вогонь – древній і корисний друг людини. В сиву давнину, коли люди жили в печерах, вогонь їх зігрівав і захищав від хижих звірів. Також вогонь люди використовували для полювання і приготування їжі.

Промайнули століття і люди почали широко використовувати вогонь у промисловості та побуті. У наш час він потрібен всюди: в будинках, на заводах, фабриках, фермах. Вогонь використовують, щоб виплавляти метал, виготовляти посуд, пекти хліб. Навчившись правильно керувати вогнем, люди почали запускати космічні ракети та отримувати різноманітні блага, що покращили життя.
Але, якщо необережно поводитись із вогнем, він може стати найстрашнішим ворогом людини. Наслідком такої неправильної поведінки є пожежі. Вони перетворюють на попіл будинки і заводи, хлібні ниви та ліси. Під час пожежі гинуть люди. Виходячи з- під контролю, вогонь не жаліє нікого і нічого – в язиках полум’я зникали тисячі міст, незліченні скарби, безцінні витвори мистецтва, створені поколіннями людей. Пожежі здавна були одним з найбільших лих, що забрали безліч життів і завдали величезних матеріальних збитків.
Таким чином, щоб запобігти пожежі і зберегти своє життя і здоров’я, потрібно досконало вивчити всі правила протипожежної безпеки і обов’язково дотримуватись їх у повсякденному житті. 


Присутні ознайомились з правилами пожежної безпеки, як слід запобігати отруєнням та опікам під час пожежі.

 Діти активно приймали участь у вікторині «Хто краще знає правила протипожежної безпеки» , а також розгадували загадки – добавлянки про пожежу. 








Для кращого закріплення матеріалу бібліотекар запропонувала присутнім переглянути мультфільм .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ