Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…



       Готуючись до відзначення 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, інформаційно-бібліографічний відділ Центральної міської бібліотеки ім. В.Земляка провів День бібліографії під назвою «Світе тихий, краю милий, моя Україно».





Завідуюча бібліотекою-філіалом №7 Юхимчук Тетяна Олександрівна ознайомила слухачів із короткою бібліографічною довідкою «Шляхами великої долі».





    Бібліотекар абонементу Зіміна Жанна Яківна представила книжкову виставку «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття».












            Огляд книжкової виставки однієї книги «"Кобзар" Шевченка – вічна книга» здійснила завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Павлюк Тая Олександрівна. На виставці було представлено не тільки саму книгу «Кобзар», але й критичні матеріали, статті з преси.







До заходу долучилася і народна студія «Юний художник» (керівник Сарата Тетяна Іванівна) Житомирського центру творчості дітей та молоді. За творчими роботами вихованців студії було скомпоновано виставку дитячого малюнку «Я  малюю за творами Т.Г.Шевченка».








       Т.Г.Шевченко не тльки писав, а й любив малювати. З інформаційним досьє «Мистецька палітра Т.Г.шевченка» ознайомила бібліотекар читального залу Твардовська Ілона  Вікторівна.







Цікавою сторінкою в житті нашого краю був приїзд до Житомира у жовтні 1846 року Т.Г.Шевченка. Краєзнавчу розвідку «Т.Г.Шевченко і Житомирщина» надала головний бібліотекар бібліотеки-філіалу №11 Ісмагілова Вікторія Володимирівна.
Головний бібліотекар бібліотеки-філіалу №8 Опанасюк Наталія Павлівна ознайомила слухачів з новими іменами Шевченківських лауреатів 2014 року та з історією Націоналної премії України ім. Т.Г.Шевченка.
Бібліографами складено бібліографічні списки літератури, присвячені ювілейній даті під назвою «Свіча запалена від серця» та «Мій великий друг Тарас Шевченко» для дитячих бібліотек.
Бібліографічний урок «Відображення в довідково-бібліографічному апараті матеріалів про життя і творчість Т.Г.Шевченка» та літературну вікторину провела  головний бібліограф Магеррамова Світлана Іванівна.  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

План заходів на березень 2016 року

ПЛАН МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ГРУДЕНЬ 2019 РОКУ